img/gastronomia.jpgΔεν υπάρχουν εικόνες

Μπαλίτσες με ελιές και παρμεζάνα

Τι θα χρειαστούμε

  • 20 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά «Αυλόκηπος»
  • 75γρ παρμεζάνα
  • 60γρ βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν


Πως θα το φτιάξουμε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Παράλληλα στραγγίζετε με σουρωτήρι τις ελιές. Χτυπάτε στο μίξερ την παρμεζάνα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 20 ίσα μέρη. Με τη παλάμη σας ανοίγετε κάθε ζυμαράκι, βάζετε μέσα μία ελιά και το κλείνετε καλά. Πλάστε τις μπαλίτσες λίγο να γίνουν στρογγυλές. Τις βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, βάζετε τις μπαλίτσες, τις αλείφετε με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με μία κουταλιά νερό, πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και ψήνετε για 20 λεπτά.


Μπαλίτσες με ελιές και παρμεζάνα