img/gastronomia.jpgΔεν υπάρχουν εικόνες

Dry Gin με ελιά «Αυλόκηπος»

Η κλασική extra dry συνταγή


Τι θα χρειαστούμε

  • 1/4 μεζούρας ξηρό βερμούτ (Νoilly Prat ή Martini Extra Dry στο πράσινο μπουκάλι)
  • 2½ μεζούρες τζιν
  • 1 πράσινη ελιά που έχουμε μαρινάρει σε ξηρό βερμούτ
  • παγάκια


Πως θα το φτιάξουμε

Ρίχνουμε το βερμούτ στο σέικερ και το κινούμε περιστροφικά, για να βραχούν όλες οι πλευρές. Χύνουμε γρήγορα το περίσσευμα, χωρίς να στραγγίξουμε το σέικερ, και ρίχνουμε τον πάγο. Προσθέτουμε το τζιν, χτυπάμε δυνατά και μετά το αφήνουμε να «ησυχάσει» για 20 δευτερόλεπτα. Βάζουμε στο ποτήρι την ελιά και σερβίρουμε σε φαρδύ κωνικό ποτήρι.


Dry Gin με ελιά «Αυλόκηπος»