img/gastronomia.jpgΔεν υπάρχουν εικόνες

Νηστίσιμα πιτάκια με πάστα ελιάς

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστας
  • 4 κ.σ. Άλτις Soft λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό πατάτες βρασμένες και τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη καλά για να φύγουν τα υγρά της
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 270 γρ. πάστα ελιάς

 

Πως θα το φτιάξουμε

1. Ας αρχίσουμε τσιγαρίζοντας ελαφρά το κρεμμυδάκι και τις πατάτες
2. Στη συνέχεια, ανακάτεψε την πάστα ελιάς με το τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, τις βρασμένες και τριμμένες πατάτες, τον πελτέ τομάτας, το θυμάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Εύκολο…
3. Βάλε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι, κλείσε, όπως θα έκανες με ένα οποιοδήποτε τυροπιτάκι, και ψήσ’ τα στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.

Νηστίσιμα πιτάκια με πάστα ελιάς